Narvikgården
Mathisen & Mathisen
2tal utemiljø
Taraldsvik Maskin
Byggmaker
Maskinentreprenør Kristian Kristiansen AS
Dekkspesialisten
Øyeklinikken i Narvik
HåndverksCompagniet AS
Megler Forum Narvik
Consis
Sparebanken Nord-Norge
Narvik Øre-nese-hals
Hålogaland Lås & Sikkerhet
Nordkraft
Os-Expressene
Fremover
Nordbohus
Narvik Bensin as, Harila Maskin as
Modulnet

Narvik Atletklubb - enkel historie

Her følger litt fakta om klubben fra den ble stiftet og frem til i dag.

UTDRAG AV NARVIK ATLETKLUBBS HISTORIE

Narvik Atletklubb er en av Narviks eldste og mest tradisjonsrike idrettsklubber. Den ble stiftet 31. januar 1917, og begynte å markere seg med brytere i norgestoppen allerede i midten av 1920-årene.
Blant annet vant Narviks desidert største idrettsmann gjennom tidene, Arild Dahl, sitt første Norgesmesterskap i 1929. Han fulgte på med flere NM-gull i årene som kom, og han vant sitt 10. NM-gull i 1939. I dette tidsrommet fikk han også med seg 3 kongepokaler, samt VM- og OL-deltakelse for Norge.
I årene før 1940 bør det også foruten Arild Dahl nevnes brytere som Arnulf og Kristian Dahl, Erling Sørensen, Harald Lindquist, Harald Slydal og Kaare Larsen. Disse var store medaljegrossister i Norske Mesterskap og i andre nasjonale og internasjonale brytestevner.
I årene etter krigen fortsatte den gode trenden med brytere som Inge Dølvik, Magnus Seines, Petter Rishaug, Hans Ivar Iversen, Tore Johnsen, Wiggo Larsen og Jan Jensen. Disse var like store medaljegrossister på brytestevner som bryterne i førkrigsårene. Flere av disse tidligere toppbryterne er fortsatt engasjerte i brytemiljøet.
Hans Ivar Iversen har fungert som en meget dyktig trener i NAK, og Tore Johnsen og Jan Jensen har inntil nylig hatt verv i Norges Bryteforbund i tillegg til verv i sine klubber NAK og BAK. I tillegg har begge NBF's høyeste utmerkelse for sitt arbeid for brytesporten.
På 1970-tallet begynte bokstavelig talt en ny gullalder for Narvik Atletklubb. Med trenerkapasiteter som Jan Jensen, Bjørn Bergersen og ikke minst Knut Kristensen, ble det ”avlet” frem brytere som gjorde at Narvik Atletklubb bestandig var blant de beste klubbene i Norske Mesterskap og andre stevner. Bryterne fra NAK var fryktede motstander overalt der de deltok på stevner, og i løpet av 1970-årene tok brytere fra NAK hele 65!!! NM-medaljer. Denne gode utviklingen fortsatte utover 1980-tallet. Og i løpet av 1990-årene tok NAK hele 70 medaljer i Norske Mesterskap, da med trenerkapasiteter som Bjørn Aanes, Geir Ulf Barth, Jon Sommerseth m.fl. Er det rart av søringene ofte var ”livredde” når de skulle møte Narvikbrytere?
Det kan nevnes flere brytere fra denne perioden, men navn som Bjørn Aanes, Roger Bergersen, Hans Erik Kristensen, Roy Helge Olsen, Øystein Flygel, Ben Nilsen, Tom Helge Birkestrand, Jørn Kåre Sommerseth, Geir Ulf Barth, Rune Sørensen, Barbro Johansen, Fritz og
Lene Aanes, Benny Stokkedal og Sondre Tobiassen gikk ofte igjen på toppen av resultatlistene både nasjonalt og internasjonalt. Flere av disse var faste representanter på landslaget og hadde flere gode internasjonale plasseringer.
Etter en liten ”down-periode” rundt 2000, har NAK nå fått bygd opp en stamme med flere gode bryter, spesielt i de aldersbestemte klassene. NAK ble blant annet beste klubb sammenlagt ved NM for gutte- og pikebrytere i år.
NAK har også hatt store utfordringer på arrangørsiden. I 2003 arrangerte vi
Norsk Mesterskap for seniorer, og i 2004 arrangerte vi Nordisk Mesterskap for seniorer. Begge mesterskapene ble en kjempesuksess arrangørmessig, og Norges Bryteforbund ser gjerne at vi på sikt tar på oss å arrangere andre store mesterskap.
Narvik Atletklubb har bestandig vært en forholdsvis liten klubb i antall medlemmer, men har i alle år klart å markere seg som en stor klubb resultatmessig. Mye av dette skyldes at vi har hatt stabile og entusiastiske trenere, ledere og styrerepresentanter, og meget engasjerte og hjelpsomme foreldre. Vi har klart å drive klubben på en økonomisk forsvarlig måte, og i tillegg har Narvik Atletklubb et godt rykte på seg i Narvik.

Tilbake

Forrige måned Oktober   2020 Neste måned
 
Ma
Ti
On
To
Fr
40 - - - 1 2 3 4
41 5 6 7 8 9 10 11
42 12 13 14 15 16 17 18
43 19 20 21 22 23 24 25
44 26 27 28 29 30 31 -
Dette skjer i Oktober  2020: